Oclusió i ATM a Sabadell

La mandíbula i el crani estan connectats a través de l'articulació temporomandibular, la qual permet que es pugui obrir i tancar la boca, així com la resta de moviments que s'hi fan, com gesticular, parlar o menjar.

La mala posició de l'ATM pot alterar aquestes funcions, i això pot estar originat per diversos factors, com la mala posició de les dents, l'estrès, mastegar xiclet, prémer les dents o mossegar bolígrafs.

Bruxisme és el terme amb què es coneix el grinyolament o apretament de dents, un hàbit que pot generar alteracions en l'articulació temporomandibular (ATM), que és la que uneix la mandíbula amb el crani, i mals de boca, cap, coll, etc.

A Sanident Associats som especialistes en el tractament del bruxisme. El símptoma pel qual els pacients solen acudir a la consulta és per presència de dolor agut que pot afectar l'articulació temporomandibular o els músculs de la masticació irradiant-se cap a la cara, oïda, cap i coll. Més del 50% dels mals de cap tenen aquesta etiologia.

El seu origen pot ser molt variat encara que està clínicament demostrat que la tensió, l'estrès i les alteracions en la posició de les dents solen confluir a l'origen d'aquest tipus de patologia. Un dels tipus de patologia més freqüent és el bruxisme, l'hàbit d'estrènyer i cruixir les dents. Generalment passa durant el son, apareixent com a conseqüència desgastos dentaris de forma irreversible, com si estigués menjant gel mentre dorm.

Necessites que valorem el teu cas?

Farem una primera visita gratuïta i una valoració del tractament a realitzar sense cost.

Per què es produeix el trastorn de l' articulació temporomandibular?

Aquest trastorn pot estar provocat per alguna lesió mandibular, artritis, mala oclusió o estrès.

És molt important posar-se en mans dels nostres experts en Oclusió i ATM a Sabadell per posar-hi remei com més aviat millor.

Quins són els símptomes del trastorn a l'articulació temporomandibular?

Els símptomes més comuns són:

Dolor cranial o facial

Molèsties a la mandíbula i el coll.

Moviment limitat de la mandíbula.

Canvi en la manera com les dents encaixen entre si.

Espasmes musculars a la mandíbula.

Quins són els tractaments de l'ATM?

A Sanident Associats us oferim solucions a la vostra mida per posar fi al trastorn de la Oclusió i ATM a les nostres clíniques de Sabadell.

FÈRULA DE DESCÀRREGA: Quan tenim un trastorn de bruxisme (hàbit d'estrènyer o grinyolar les dents), la fèrula de descàrrega serveix per prevenir les seves conseqüències evitant el desgast dental i/o tractar diversos trastorns de disfunció de l'articulació mandibular.

AJUST OCLUSAL: Consisteix en el remodelat selectiu de les superfícies dentàries que interfereixen en la funció mandibular normal. Per detectar les anomalies els nostres especialistes et podran fer una anàlisi i proposar-te un tractament adequat.

Preguntes Freqüents:

L'articulació temporomandibular es pot veure afectada per pràctiques o hàbits diaris que perjudiquen la seva posició i la seva funcionalitat, com ara el mateix estrès de les rutines, el bruxisme, mossegar-se les ungles, o fins i tot menjar pipes, entre altres factors de risc.
La disfunció mastegadora presenta els símptomes següents: dolor al lloc d'inserció de l'ATM, just davant de les orelles, espetecs en obrir o tancar la boca, o un bloqueig de la mandíbula en badallar o obrir la boca molt, que impedeix obrir-la que es volgués.
La posició de les dents dins de la boca és fonamental a l'origen de la disfunció de l'ATM, per això revisions periòdiques per veure l'evolució del moviment dental són importants en la prevenció. En casos d'extracció de peces dentals, és convenient substituir-les, amb l'objectiu principal que no canviï la manera de la mossegada. I per descomptat, quan hi hagi hàbits poc saludables en aquest sentit, serà molt beneficiós poder controlar-los i fer-los desaparèixer.
El tractament de la disfunció masticatòria sol tenir resultats favorables en fer servir una fèrula de descàrrega o fèrula oclusal. I en els casos en què el dolor sigui acusat, també un tractament analgèsic, ajudarà molt que el pacient se senti més alliberat.

CLINICA DENTAL SANIDENT ASSOCIATS SABADELL IconCLINICA DENTAL SANIDENT ASSOCIATS SABADELL

Avinguda de Matadepera, 141, Sabadell

4,3 90 reviews

 • Avatar Mónica Nisa ★★★★★ hace 5 meses
  Hoy he ido a hacerme una higiene dental a Sanident matadepera. El trato de la profesional que me la ha hecho excelente, se llama Caren, sin dolor alguno y sin necesidad de anestesia.
 • Avatar Cristina Carrasco ★★★★★ hace 8 meses
  Primera vez con ellos y genial. Caren me ha hecho higiene bucal y me ha encantado el resultado, su profesionalidad, empatia y paciencia. Tengo injerto de encía y normalmente lo paso muy mal. El Dr que me pincó la anestesia también lo hizo … More muy bien, con una técnica nada dolorosa. Sin duda repetiré con ellos. Además, el baño estaba impecable.
 • Avatar José Luis Plaza ★★★★★ hace 9 meses
  Empaticas, amables y profesionales
 • Avatar María García ★★★★★ hace 9 meses
  Hoy fui para una limpieza,me atendió Caren, es una persona fantástica, profesional, amable, atenta,educada, estoy realmente muy satisfecha, me trataron genial, la recomiendo 100%. Gracias
 • Avatar María ★★★★★ hace 9 meses
  Profesionalidad.Caren, la higienista es un amor de persona, muy amable y empatica. Me ha hecho la higiene dental como si nada, ni un sólo malestar.Muchas gracias!El personal es muy amable y tienen la clínica muy limpia, con todas las … More medidas anti Covid.La recomiendo.
 • Avatar aurelia gonzalez ★★★★★ fa 8 mesos
  Moltes gràcies per l'atenció rebuda per part de tot el personal i, en especial, per la doctora Laia Fité i la Jana que en tot moment van ser molt afectuoses i professionals.
 • Avatar kokomood cocobongo ★★★★★ hace un año
  Recomendables, muy profesionales, personal muy atento y amable
 • Avatar Luis Miguel Lopez ★★★★★ hace un año
  Trato excelente, y personal muy profesional y atento.Lo recomiendo al 100%.
 • Avatar Oscar gualtrapa ★★★★★ hace un año
  Trato muy correcto y profesional
 • Avatar jor galle ★★★★★ hace un año
  Gran equipo, muy buen trato por parte de todos lo profesionales! Y muy buenos precios
 • Avatar francisco alvaro Ruiz ★★★★★ hace un año
  Muy buen trato tanto humano como profesional, y unos resultado muy buenos, volveré
 • Avatar Noemí Robledillo ★★★★★ hace un año
 • Avatar Mari Lorenzo Gazapo ★★★★★ hace un año
 • Avatar Daniel TS ★★★★★ hace un año
  Entré, como es normal, con la mascarilla y salí con una gran sonrisa. Muchas gracias a todo el equipo, desde recepción a todos los profesionales, en especial a Vicky, muy simpática y atenta.
 • Avatar S. Matadepera ★★★★★ hace un año
 • Avatar María José Amador Garcia ★★★★★ hace un año
  Atención y servicio al cliente excelente. Buenos profesionales.
 • Avatar Maria Morillo ★★★★★ hace un año
  Personal muy agradable y profesional.
 • Avatar Jose Hidalgo ★★★★★ hace un año
  Trato perfecto por parte de todo el equipo!! Recomendable 100%100
 • Avatar Vicky Perez salvador ★★★★★ hace un año
 • Avatar Marta Bono ★★★★★ hace un año
  Buen servicio y muy simpáticas las chicas de recepción!!
 • Avatar Montse F ★★★★★ hace un año
 • Avatar Toni P. Gmail ★★★★★ hace un año
  Todo muy bien, ya llevo tiempo viniendo a la clínica y también con mis hijos y mi mujer. Eso quiere decir que lo hacen muy bien, y que aunque ya se sabe q no es agradable que te trasteen en la boca, pues por lo menos que te lo hagan bien.Simpátic@s, … More agradables, atentos y puntuales serían los adjetivos que les defines. Seguid así!!
 • Avatar Maria Troyano ★★★★★ hace un año
  Trato inmejorable,desde que entras en la clínica.La atención de las chicas de recepción muy amable y el equipo médico también un 10. Así da gusto ir al dentista. Un equipo fantástico.
 • Avatar carlos baca bascon ★★★★★ hace un año
 • Avatar Pablo Baca ★★★★★ hace un año
  Un centro muy profesional y con muy buena atención, sin duda lo recomiendo.
 • Avatar jose maria tutusaus mata ★★★★★ hace un año
 • Avatar Iván Serrano Sánchez ★★★★★ hace un año
 • Avatar Tina Garcia ★★★★★ hace un año
 • Avatar Veronica Gonzalez martinez ★★★★★ hace un año
  Un trato excepcional tanto de recepción como de médicos y ayudantes.Estoy encantada
 • Avatar Kira Neck ★★★★★ hace un año
  Muy recomendable..buen protocolo covid, y muy buena atencion tanto medica como en recepcion..un equipo muy simpatico.

Veure totes les opinions a Google Deixa una opinió

COMENCEM?

Demana Cita

Omple el formulari i et trucarem per concertar una cita lo abans possible, o truca'ns cuan et vagi millor

Conèixens

A la teva primera visita t'expliquem tot el que necessites saber de nosaltres

Estudis radiològics

Fotografies, radiografies, ortopantomografies, TAC... disposem de les millors tècniques per a la diagnosi del teu cas

Diagnosi i dubtes

Revisió del odontòleg especialista que junt amb l'estudi radiològic et donarà una diagnosi i respondrà els teus dubtes

Pla + Pressupost

El doctor/a et proposarà un pla de tractament complert. Administració farà una valoració junt amb un pressupost sense compromís

Comença el pla

Un cop resolts els teus dubtes i estudiat també el possible finançament del pla de tractament, començarem seguint les indicacions del doctor i les teves necessitats.

OMPLE ARA EL FORMULARI PER DEMANAR CITA SENSE COST