La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que estudia la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties o anomalies que afecten els teixits que suporten les dents.

gingv4

Les principals malalties periodontals són la Gingivitis i la Periodontitis.

Que és la malaltia Periodontal?

És una malaltia que afecta les genives i la resta d’estructures que suporten les dents, la pateix el 90% de la població per sobre dels 35 anys i és la primera causa de pèrdua de dents en la població mundial.

Quines són les causes de la malaltia periodontal?

El bacteri present a la placa causa la malaltia periodontal. Si no es retira, acuradament, tots els dies amb el raspall i el fil dental, la placa s’endureix i es converteix en una substància dura i porosa trucada càlcul (també coneguda com tosca). Les toxines, que es produeixen per la placa bacteriana irriten les genives. En romandre un temps al mateix lloc, les toxines provoquen que les genives es desprenguin de les dents i es formen bosses periodontals, les quals s’omplen de més toxines i bacteris.

Conforme la malaltia avança, les bosses s’estenen i la placa penetra més i més fins que l’os que sosté a la dent es destrueix. Eventualment, la dent es caurà o necessitarà ser extret per falta de suport ossi.

Malgrat que els bacteris són les úniques que poden causar la malaltia periodontal, hi ha altres factors que poden empitjorar com són: la genètica, el tabac, l’estrès, la diabetis i l’obesitat.

Necessites que valorem el teu cas?

Farem una primera visita gratuïta i una valoració del tractament a realitzar sense cost.

close up brunette half naked woman with perfect skin nude make up using floss isolated on beige pastel wallQuines són les etapes de la malaltia periodontal?

Hi ha moltes formes de malaltia periodontal. Entre les més comuns s’inclouen les següents:

Gingivitis: és la forma menys severa de malaltia periodontal. Les genives s’inflamen, es posen vermelles i sagnin fàcil i freqüentment (excepte en el pacient fumador). Normalment hi ha poca, o cap, incomoditat en aquesta etapa. La gingivitis és reversible si és tractada professionalment i amb una bona cura de la higiene oral a casa.
Periodontitis inicial: si la gingivitis no és tractada, pot progressar cap a una periodontitis. En aquesta etapa la malaltia periodontal comença a destruir l’os i el teixit que sosté les dents.
Periodontitis moderada a avançada: es desenvolupa si les primeres etapes de la malaltia passen desateses. Aquesta és la forma més avançada de la malaltia en on ocorre una extensa pèrdua d’os i teixit.
Periodontitis agressiva: es caracteritza per la ràpida pèrdua d’os al voltant de les dents en un breu espai de temps. Es dóna una inflamació molt marcada sense excessiva acumulació de placa ni càlcul. En aquests casos la predisposició genètica és molt important.

dental care beauty and happiness concept positive afro american teen girl opens mouth widely brushes teeth in morning with toothbrush and toothpaste feels happy models over blue wallQuins símptomes i senyals d’alerta podem notar?

En ocasions la malaltia periodontal pot progressar sense cap símptoma ni dolor. Durant una revisió dental regular, el dentista busca senyals de la malaltia periodontal, de manera que la malaltia encara no detectada pot ser tractada abans que avanci.

Genives vermelloses i inflamades.
Sagnat espontani, al raspallar o passar el fil dental.
Genives que es desprenen de les dents, toves
Dents fluixos o separats.
Mal alè continu.
Augment de la sensibilitat dentària, sobretot al fred.
Canvi en la forma en què les dents s’encaixen al mossegar i espais interdentals.
Canvi en l’ajust de dentadures parcials.
Pus entre la geniva i la dent, abscessos i flegmons.

keeping your teeth in good conditionEn què es basa el tractament de la malaltia periodontal?

L’objectiu del tractament és eliminar la infecció que produeix la malaltia. Una vegada controlada la infecció, el procés destructiu de l’os s’atura i d’aquesta manera es poden conservar les dents i els teixits periodontals sans. Depenent de la quantitat d’os de suport destruït, les dents un cop tractats tindran millor o pitjor pronòstic des d’un punt de vista funcional. Per això és important el tractament precoç.

En algunes ocasions, disposem de tècniques de tractament encaminades no només al control de la infecció, sinó també a la regeneració dels teixits periodontals destruïts o la substitució de dents no viables per implants.

 

CLINICA DENTAL SANIDENT ASSOCIATS SABADELL IconCLINICA DENTAL SANIDENT ASSOCIATS SABADELL

Avinguda de Matadepera, 141, Sabadell

4,4 146 reviews

 • Avatar lucio tanfi ★★★★★ hace 2 días
  Hace poco tuve una emergencia dental y me puse en contacto con esta clínica dental. Desde el primer momento, la experiencia fue excepcional. El personal de recepción fue muy amable y comprensivo, logrando programarme una cita con una rapidez … More increíble.Quiero destacar especialmente a la responsable de la clínica, cuyo nombre lamentablemente desconozco, por su profesionalismo y dedicación. Ella se aseguró de que todo el proceso fuera fluido y sin contratiempos, lo cual agradezco enormemente.En cuanto a la doctora Borges Lianet, no tengo palabras suficientes para expresar mi gratitud. Su habilidad y conocimiento se notaron de inmediato, y me hizo sentir en buenas manos desde el primer momento. El procedimiento que realizó fue impecable y me permitió resolver mi problema dental de manera efectiva y sin dolor.El equipo completo de la clínica hizo un trabajo fantástico. Desde la rapidez en atender mi urgencia hasta la calidad del tratamiento recibido, todo fue excelente. No puedo estar más satisfecho con el servicio y el resultado final. Recomiendo esta clínica sin ninguna duda a cualquiera que busque un servicio dental de alta calidad. ¡RECOMIENDO 100%!
 • Avatar Cuchufletta ★★★★★ hace 2 semanas
  Muy buena atención, las chicas son muy amables, me han hecho extracciones super rapidas e indoloras, todo con mucho cariño y profesionalidad.
 • Avatar Eva Gálvez ★★★★★ Hace 4 semanas
  Atención de 10. He venido por una higiene dental y me ha gustado mucho. El trato excelente. Lo recomiendo 100%.
 • Avatar Jesús Labrador García ★★★★★ hace un mes
  Tracte molt correcte i personalitzat. Personal de 10! Molt recomanable! Poso les meves dents en les seves mans amb tota la confiança del món!
 • Avatar Daniel López Castillo ★★★★ hace un mes
  Grandes profesionales, especialmente Karen
 • Avatar Evaristo Iglesias ★★★★★ hace 2 meses
  Tenia miedo y ahora estoy encsntado, y el trato exquisito.
 • Avatar xavi ★★★★★ Hace 2 meses
  Me recomendaron venir a esta clínica y estoy muy contento con el tratamiento realizado. Me han atendido super bien tanto las chicas de recepción como las auxiliares. Cualquier molestia o problema que he tenido durante este tiempo me han … More buscado soluciones rapidas y efectivas.La recomiendo 100%
 • Avatar Veronica Del Jesus Ruiz ★★★★★ hace 2 meses
 • Avatar Maria Damaris ★★★★★ hace 2 meses
  Buen trato recibido, me trasmitieron mucha confianza, recomendable 100%
 • Avatar Desiluzz ★★★★★ hace 2 meses
  Muy buena experiencia, me hicieron un curetaje en una pieza que tenía con problemas de sarro y me ha ido genial.
 • Avatar Ana Luque ★★★★★ Hace 2 meses
  Increíble mi experiencia con ellas, siempre me ha dado mucho miedo que me toquen la boca y la verdad que son maravillosas, me trataron súper bien con mucho mimo y cuidado.Muchas gracias !!
 • Avatar Daniel Moreno ★★★★★ hace 2 meses
  Hemos tenido muy buena experiencia, todo el equipo es muy profesional, con un trato muy cercano y familiar. He recomendado a varios conocidos y todos han salido muy contentos.
 • Avatar Tiscar Pérez Vega ★★★★★ hace 3 meses
  Tenía mucho miedo para hacerme la higiene! Pero ha sido espectacular! No he notado nada y el resultado genial! Unas manos excelentes
 • Avatar Raquel Martinez ★★★★★ hace 3 meses
  Mi visita a sido reconfortante y segura muy profesionales para volver sin duda.
 • Avatar Reme Fernández Pérez ★★★★★ hace 4 meses
  He tenido la primera visita y ese mismo día he iniciado el tratamiento.Todo ha ido como la seda, han sido muy serviciales y profesionales en todos los sentidos .
 • Avatar Ramon Garrido ★★★★★ hace 5 meses
  Buen trato y assistencia
 • Avatar Alex Cordero Jurado ★★★★★ hace 6 meses
 • Avatar Andreu Gutiérrez Gallardo ★★★★★ hace 6 meses
  Gent molt amable i professional. M'han atès la higienista Karen i la Melania de recepció i han fet molt bona feina, estic molt satisfet amb el resultat. 100% recomenable
 • Avatar Sari Cabeza ★★★★★ hace 6 meses
  Muy profesiones y atentos!
 • Avatar Manu B ★★★★★ hace 6 meses
  Todo muy bien, limpieza bucalgracias karen.
 • Avatar Ana Schiau ★★★★★ hace 7 meses
  Una clínica muy recomendable. Todo el personal muy profesional y eficiente.
 • Avatar jose moreno ★★★★★ hace 7 meses
  Todo estupendo rapido y muy profesional!!!
 • Avatar Isaac Hernández ★★★★★ hace 7 meses
  Mi experiencia es positiva.
 • Avatar David Humanes Prieto ★★★★★ hace 7 meses
  Trato inmejorable y muy buenos profesionales!! Muy contento
 • Avatar María Artiles Bombino ★★★★★ hace 8 meses
 • Avatar Josep Lopez B. ★★★★★ hace 8 meses
 • Avatar Joan Madrenas Perez ★★★★★ hace 8 meses
  Son molt amables i molt bons professionals. Gracies pel tracte tant bo.
 • Avatar Derlis Ferreira Martinez ★★★★ hace 8 meses
  Clínica dental sanident tiene buen servicio buenas atención lo recomiendo
 • Avatar Luisa Tejera tejeda ★★★★★ hace 8 meses
  Todo genial mial, muy buen trato, amabilidad, muy precios comparativos,,
 • Avatar Maricarmen Gil ★★★★★ hace 8 meses

Opinions a Google Opina

¿COMENÇEM?

Demana Cita

Omple el formulari i et trucarem per concertar una cita lo abans possible, o truca'ns cuan et vagi millor

Conèixens

A la teva primera visita t'expliquem tot el que necessites saber de nosaltres

Estudis radiològics

Fotografies, radiografies, ortopantomografies, TAC... disposem de les millors tècniques per a la diagnosi del teu cas

Diagnosi i dubtes

Revisió del odontòleg especialista que junt amb l'estudi radiològic et donarà una diagnosi i respondrà els teus dubtes

Pla + Pressupost

El doctor/a et proposarà un pla de tractament complert. Administració farà una valoració junt amb un pressupost sense compromís

Comença el pla

Un cop resolts els teus dubtes i estudiat també el possible finançament del pla de tractament, començarem seguint les indicacions del doctor i les teves necessitats.

OMPLE EL FORMULARI